måndag 1 februari 2010

Himelskt gott

Gjorde en underbart god paj idag ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Min julklapp från Madde. Tänkte ni skulle få ta del av denna njutelse.

*********************************

STJÄRNPAJ sid.76

Pajdeg
225 g smör eller margarin          
5 dl vetemjöl                                
1 1/2 dl strösocker                        
1 tsk bakpulver                             
1 tsk vaniljsocker                          

ca 1 liter blåbär och björnbär
1 dl strösocker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, 28 cm i diameter. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Lägg en tredjedel av degen i kylskåp och ta den resterande degen och tryck ut den i pajformen. Låt även den stå i kylen minst 30 minuter. Blanda bär, socker, potatismjöl och vaniljsocker, häll i pajformen och grädda i ugn 20 min. Ta fram resterande deg och tryck eller kavla ut den på en mjölad arbetsyta till en tjocklek om ca 1/2 cm. Stansa eller skär ut stjärnor eller andra former. Ta ut pajen ur ugnen. Lägg försiktigt ut stänorna av deg över pajen och grädda i ytterliggare 15 minuter eller tills stjänorna fått färg. Låt pajen kallna och sikta sedan över florsocker.

Färdigt resultat utan stjärnor =)

*********************************

Har helt klart kunnat äta hela själv och vi skojade lite om att det inte skulle räcka något till Johan men vi hejdade oss och jag får nu njuta lite i kväll också =). Dagen till ära hade jag och Hanna besök av Helena och Alfred ända från Sigtuna. Alfred fyllde ett i helgen och är stora killen nu som knatar omkring och utforskar nyfiket. Han var hur snäll som helst men ville gärna kolla och känna på allt :-)

Helena och Alfred

2 kommentarer:

Åsa sa...

Låter & ser sjukt gott ut! Hoppas ni njöt massor :) Kram kram

Therese sa...

MUMS!!