onsdag 3 november 2010

Hur får man till den kvalitetstid man vill ha med sina barn på kvällarna

Det undrar jag. Har sett fram emot onsdagskvällen hela veckan då det är min kväll ensam med barnen när Johan jobbar på gymmet. Planen är att jag och Johan möts i dörren och han åker när jag kommer men det har blivit lite si och så med den biten typ varje ons. Jag kom inte iväg riktig när jag skulle och jag ville göra klart det jag höll på med för att inte behöva koppla upp mig på kvällen vilket gjorde att jag kom hem 40 minuter senare än beräknat. Så det är tur att man har nära och kära i sin närhet som kan ställa upp.

När jag kom hem, väldigt hungrig så var det bara att ställa sig och laga mat för jag har en vegitarisk rätt som jag planerat att vi skulle äta i veckan och min plan att Johan skulle laga den gick i stöp. När jag var klar och kunde sätta mig och äta var klockan 18.15 och någon lek eller gos med tjejerna hade inte hunnits me. För att göra barnen nöjda fick Lovisa middag nr två och Hanna fick smörgåsrån. Jag röjde undan i köket, tappade upp badvatten och badade med tjejerna. De hamnade sedan i vår säng och jag fixade välling till Hanna samtidigt som jag vaxade benen. Trodde att det skulle vara lättare när man badat varmt men jag vette sjutton. Men resultatet blev bra och jag blev rekommenderad av Helena för några helger sen att testa de färdiga remsorna man kan köpa på ICA och jag är själv glatt förvånad över resultatet. När jag var klar med mitt fix i badrummet läste jag saga för tjejerna i vår säng och sedan var det natti natti. Jag själv började packa träningsväska, sova-över-väska och ta fram det jag skulle ha på mig på jobbet och som också passar till en kväll ute med kollegorna. Phu!!! Nog för att jag hade koll på vad jag skulle ha så tar det i alla fall sin lilla tid. Sedan sprang jag fram och tillbaka och plockade undan allt skit som ligger framme på köksbord, bardisk, vardagsrumsbord etc. Blev klar precis lagom för att lägga mig framför tv:n och Grey´s anatomy.

Så min fråga är när klämmer man in den 100% kvalitetstiden då man bara ägnar sig åt barnen och då menar jag inte den tiden när man står med ena handen i grytan medans man underhåller två gnällinga uppmärksamhetssökande barn, för jag är där fysiskt men absolut inte mentalt. Jag får skaffa en hushållerska eller så får jag värdera om vad jag anser 100% kvalitetstid är och kanske se bad, tandborstning, nattningen som en mysig stund.

1 kommentarer:

Madde sa...

Du får göra som oss. Skita i att plocka undan efter maten och gosa med tjejerna medans de är vakna och sen ta allt annat när de har gått och lagt sig. Dels får du tid med tjejerna och oftast går det fortare att plocka och greja när man får göra det själv och man inte har dem som vill ha ens uppmärksamhet.

Kram kram