torsdag 30 september 2010

Grus grus i stora lass


Hanna fick en introduktion till gruset idag och hon var road en lång stund, jag som sa till bvc sköterskan att hon inte hade full koll på pincett greppet då hon inte vill plocka små smörgåsbitar utan hellre ha större bitar. Men här körde hon järnet :-) Minst 10 ggr körde hon reflexmässigt handen till munnen då hon verkligen gillar att stoppa allt i munnen (vilket inte Lovisa gjorde) men när jag petat bort handen alla gångerna så gav hon upp och började känna på gruset, ta upp och släppa istället.

10 månaders kontrollen gick för övrigt bra och jag tar det lite med ro att vi inte kunde bocka av alla punkterna för min goa Hanna har inte så bråttom. Tog typ 5 minuter innan hon ville ta klossarna för hon skulle kolla in Maj-Britt först. Kan inte annat än le. Ni som har blivit utstuderade av Hanna vet vad jag menar. Undrar hur hon blir när hon blir stor om hon måste sitta och fundera innan hon bestämmer sig för A eller B. vikten låg precis på det tjocka strecket så en mer normal tjej får ni leta efter. Jag och store syrran var lite rundare och längre vid samma ålder. Vikt 8865g längd 72,4cm.

Har varit duktig och gått promenad med Åsa och Linda två dar denna vecka. En med Johan och en med Hummelsta mammorna, känns som jag börjar komma i fas igen.

På måndag börjar allvaret, då rullar Renaulten till Stockholm. Känns lite läskigt att det verkligen är dags nu men samtidigt spännande och kul. Jag har en ny tjänst som ligger och väntar, den innebär nya områden och mer ansvar. Min nya laptop ligger på godsavd. och väntar på att bli uthämtad på mån, så det är lilla julafton för mig. Min gamla jobbdator är 3½ år nu och har sett bättre dar :-)

Nu undrar jag Lars-Gunnar, hur det gick med dator köpet för er bekant???
Åsa, fick du något fint kort på oss mammor som jag kan lägga ut här?

2 kommentarer:

Malin sa...

De är ganska lika våra små :) Ludde funderar ofta en lång stund innan han bestämmer sig för att ta nåt man sträcker fram eller om andra barn leker, då tittar han gärna på en stund innan han ger sig in i leken :) Han är ganska avvaktande på nya människor och är rätt så försiktig av sig :) Hade ni hembesök vid 10 månader? Tydligen har vi det här...

Åsa sa...

Hon är allt en liten tänkare din lilla Hanna, så hon blir något smart när hon blir stor ;)
Ska lägga in bilderna nu, kram kram