onsdag 29 september 2010

Fruktkaka

Hittade detta recept tillsammans med de underbart goda scones jag gjorde här om dagen under temat tebjudning och ikväll har vi haft syjunta här och riktigt te mys. Blev en laddning nygräddade scones och en lagom sval fruktkaka.





8-10 bitar
250 g blandad torkad frukt i grova bitar
2 dl råsocker
2 dl vatten
100 g smör
1 kanelstång
1 stor apelsinskalsstrimma
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk mald koriander
½ tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg frukt, socker, vatten, smör, kanelstång och apelsinskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter på låg värme utan lock. Låt svalna. Ta upp kanelstång och apelsinskal. Häll blandningen i en skål och vispa i äggen. blanda mjöl, bakpulver, salt och kryddor i en annan skål, och rör ner det i fruktblandningen. Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min.

0 kommentarer: