fredag 3 september 2010

Chili con carne med soltorkade tomater, espresso, katrinplommon och kakao

800 g mager nätfärs
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
100 g katrinplommon
ca 15 soltorkade tomater
3/4 dl olivolja
1½ msk kummin
1½ msk paprikapulver
1½ msk chilipulver
400 g kidneybönor
3 burkar krossade tomater
3 msk kakao
1 msk snabbespressopulver
2 köttbuljongtärningar
1 l vatten

Börja med att mixa lök, vitlök, katrinplommon, soltorkade tomater och chili i en mixer. Hetta upp oljan i en gryta och fräs blandningen: den ska vara glansig utan att ta färg. Tillsätt sedan kryddorna och låt fräsa i cirka 1 minut. Tillsätt därefter köttet och bryn det lätt runt om. Tillsätt nu resterande ingredienser, låt koka upp och sjud sedan på svar värme utan lock i cirka 2 timmar.

0 kommentarer: