måndag 19 juli 2010

Hur kan du ta mer plats?

Lite tips från tidningen PS! för att bli bättre på att prioritera dig själv;

Prioritera dig själv
Sätt dig högst upp på din egen prioriteringslista. Det tjänar din omgivning också på.

Energiberika dig själv
Gör mer av det som ger dig energi. Sluta med det som stjäl din energi.

Skapa stunder för dig själv
Tid för dig själv är inget du får, utan något du måste skapa själv. Avsätt egen tid varje dag i almanackan i förväg.

Belöna dig själv
När du klarar av att ta mer plats - belöna dig själv för det- Du är värd en belöning. Njut av stunden.

Acceptera dig själv
Du duger precis som du är.
Ge dig själv en chans och följ ditt eget hjärta. Andra människor vill gärna berätta hur du ska leva, men det är bara du som vet vad som är bäst - det är ju ditt liv!

Fick en tidning av min mor för ett par veckor sedan men har inte haft tiden till att sätta mig i lugn och ro för att läsa förrän idag. Tidningen heter PS! och har öppnat en helt ny värld för mig. Har inte trott att det finns tidningar inom personlig utveckling och psykologi men det finns nog banne mig en tidning för allt :-) Jag är väldigt intresserad av psykologi och har varit det sedan länge. Läste en kurs på distans för ett par år sedan där det ingick kognitivt beteende och handlar om hur hjärnan fungerar och hur vi tänker, som för övrigt var väldigt intressant. Skulle gärna fördjupa mig i detta ämne och ser mig själv som chef i framtiden där jag coachar min personal. Känner på mig att jag kommer skriva mer om detta ämne här på bloggen.

Tack Loise för att du är så duktig med Lovisa och att jag fick lite egen tid idag. (glömde visst smörja in mig när jag somna i solen för jag har bränt mig på rumpan då jag inte hade mina ordinarie bikinitrosor så att säga "you know what I mean".

1 kommentarer:

Anonym sa...

haha i know that feeling!
gör allt för den tokungen! <3