torsdag 10 januari 2013

Cupcakes med hallonfrosting

Receptet till dessa supergoda muffins är hämtat ur "sött och annat gott" av Katrin Zytomierska.

Mixen mellan smak av mandel och kokos gör den god och frostingen pricken över i:et. Frostingen blev för lös mot vad jag förväntat mig så det blir nog till att göra en ny sats i morgon. Dock jättegod :-)


8st ( jag gjorde med miniformar och fick 48st på denna smet)

4 ägg
1 dl Sukrin melis
150 g smält smör
1 dl vispgrädde
100 g Philadelphiaost
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa Sukrin melis och ägg poröst. Tillsätt smör, grädde och Philadelphiaost. Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

Häll smeten i muffinsformarna och grädda i 25 minuter.

Frosting:
100 g Philadelphiaost
1 dl Sukrin melis
Ca 10 st hallon

Blanda ingredienserna väl till en jämn smet. Ställ in kylen i ca 30 minuter. Bred över muffinsen.

Garnera med hallonen.


0 kommentarer: