onsdag 26 december 2012

Spelregler för Julklappsleken

Alla som ska vara med köper ett paket för en summa man bestämmer innan. Vi valde att köpa två paket per person för á 30kr. Man placerar alla klappar i mitten av bordet och har två tärningar till hands.

Spelets första del går ut på att fördela ut alla klappar genom att alla deltagare slår de två tärningarna och om man får en 1:a eller en 6:a så väljer man ett valfritt paket. Får man både och så får man två paket. När alla paket är utdelade så öppnas paketen av respektive person som valt dem och lägger dem framför sig i en hög.

Den andra delen går ut på att få de paket man helst vill ha. Ställ en äggklocka/ timer på förslagsvis 30 min eller längre om man vill leka längre. De båda tärningarna ska användas nu med men om man slår en 1:a alt en 6:a så får man ta ett paket av valfri person. Detta gör att man kan ha en hel hög med paket i början och i slutet sitta lottlös. Om så är fallet att när tiden går ut och någon sitter utan så får den spelaren välja en valfri present från någon anna spelare dock får de som har presenter kvar plocka bort en av sina grejer som inte är valbar.

Nu är det bara att ut och handla och testa. Garanterat en superkul grej med mycket skratt :-)

Mina vinster blev en disktrasa, timer och tändstickor.

0 kommentarer: