onsdag 11 april 2012

Örtgratinerad torsk med sallad

Hittat ett superenkelt recept på torsk och rostade mandelspån vart en smaksensation till.




4 port.
4 skivor torskfilé á 150 g
salt och vitpeppar
1 dl stark riven ost
1/2 dl hackad färsk timjan
1 dl rostade mandelspån
2 morötter
1/2 gurka
50g babyspenat
2 msk god olivolja

sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp torskfilérna på en skärbräda och strö på salt och peppar. Fördela riven ost och hackad timjan över och lägg fisken på en smord ungsplåt. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Strö mandelspån över torsken. Skala morötterna och hyvla dem och gurkan. Servera torsken med babyspenat, hyvlad gurka och hyvlade morötter. Ringla lite olivolja över före servering.

Receptet är hämtat ur LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson


0 kommentarer: