Receptet är hämtat från Tasteline
Ingredienser
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 gram mörk choklad
Frosting
100 gram mjukt smör
500 gram florsocker, (ett paket)
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe, starkt
1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting
1. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart.
2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
3. Klart att spritsa på dina cupcakes!
Jag tog 200g vit choklad och blev super det med.
Lycka till och njut!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar