tisdag 27 mars 2012

Chokladcupcakes


Receptet är hämtat från Tasteline

Ingredienser
4 msk kakao 
1 dl kokande vatten 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
2 tsk vaniljsocker 
100 gram smör 
1,5 dl strösocker 
2 st ägg 
200 gram mörk choklad

Frosting 
100 gram mjukt smör 
500 gram florsocker, (ett paket) 
3 msk kakao 
2 msk kallt kaffe, starkt

1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna. 
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. 
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. 
4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon. 
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. 
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. 

Frosting 
1. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart. 
2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. 
3. Klart att spritsa på dina cupcakes!

Jag tog 200g vit choklad och blev super det med.
Lycka till och njut!

0 kommentarer: