tisdag 3 augusti 2010

Stor tjej

Oj vad tiden går, dags att byta barnstol tror jag. Blev en liten accident i lördags så jag tog in och tvättade överdraget och tyckte det var dags att sätta tillbaka spännbanden så Hanna kan ha stolen. Hade som plan att efter sommaren byta stol då Lovisa haft denna framåtvänd i ett år. Den ska fungera tills de är 4-5 år men nu när huvudet sticker upp så känns det dags att byta. Hanna blir nog bara glad för hon gillar inte alls att halvsitta i sitt babyskydd utan vill upp. Vi har inte köpt någon barnstol till Hanna då vi fått låna den hon har nu och sedan får hon överta Lovisas, vi har haft en i varje bil då det inte skulle funka med lämning och hämtning med bara en stol. Till Lovisa ska vi köpa en riktig framåtvänd stol så hon får stöd för ryggen och nacken om hon somnar vid längre turer. Just nu använder hon sin bälteskudde och det fungerar bra de me. Läste om lilla flickan i den otäcka olyckan i Lycksele tror jag att det var. Hon överlevde pga att hon satt bakåtvänd och de rekommenderar det tills det att barnet är 4-5, men hur gör man om man har en tjej som växt ur sin bakåtvända barnstol??  Man vill att ens barn ska vara säkra i bilen.3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja till och med P kan ju inte sitta bakåtvänd längre och då är hon endå kort så jag fattar inte alls hur de har tänkt. De sitter ju inte särskilt säkert heller om de har knäna under hakan.

Kram M

Anonym sa...

Bedre at de sitter ok fremover enn kröllete bakeover!! D viktigste er vel at de sitter fast og i et sete!! Lykke til!! Klem klem

Anna B sa...

Tjing!

Jag som är "gift" med en brandman = Mr Säkerhet. Det bästa är att sitta bakåtvänd för barnets nackmuskler får en ordentlig smäll av trycket. men vi har faktiskt precis vänt Alma, o hon fyller 4 nu sista augusti. Däremot sitter hon i en sådan 4-punktsbältad variant. Vi har en av märket Brio o den är himla rymlig, djup på nåt sätt och rätt hög.

Joel fick oxå sitta rätt länge i den, han har nu en där han sitter vanligt bältad, en Britax med riktigt bra sidoskydd vid huvudet. Riktigt skönt när de somnar i bilen oxå för det blir som skydd att luta sig emot.

Så jag tycker ni gör rätt som köper en ny stol om hon vuxit ur denna, men försök ta en BRA modell o inte nåt billigt från Biltema osv..det är väl mitt råd :)

PS. vi köpte vår på Babyland när de hade kampanjpris, de har de ju då o då.

Ha det fint!
Anna