söndag 16 maj 2010

Långhelg

Skönt med lite långhelg, som nu lider mot sitt slut. Torsdagen spenderade vi nästan hela dagen i Hummelsta på 1-års kalas. Vi hade förstås redan varit där på onsdagen då de fyllde för då fick vi mammor som var hemma komma och fika. Verkade inte som det gått hem hos alla utan det kom familj efter familj så det var livat värre. På torsdagen var det föräldrar och syskon så vi passade på att komma då med för att äta av den underbart goda tårtan som Susan gjort, tyvärr glömde jag kameran så det blir ingen bild. Mamma var där och moster o morbror från Grillby, Jennys brorsor med familj och deras mamma och pappa. Johan var också där fast han var på taket mest hela dagen för han hjälpte Ove som bygger en förstukvist åt Per och Jenny.


På fredagen tog jag och tjejerna det lugnt hemma o mamma kom förbi och lekte med Lovisa och hade med sig lite gott fikabröd från Fabian Flink. Johan som spenderade sin dag på taket i Hummelsta kom hem skapligt på em och det blev hembakad pizza till kvällsmat. Hittade ett bra recept som blev två stora pizzabottnar så jag hade en i frysen sedan tidigare som kom väl till pass.  Var jättesugen på vin men det blev varsin öl till (fast min var alkohol fri) Vin har vi massor men ingen som inte är reserva från typ tidigt 2000-tal... känns som det är dags att åka och inhandla lite vardagsvin (om det nu är någon skillnad på vin och vin) YOU TELL ME!


Lördag var försmak av sommaren och hela dagen spenderades ute. Ute möblerna togs fram och tvättades av, Grillade Hamburgare till lunch och satt en lång stund i solen. Johan spelade b-lags match mot Lagunda på em så vi tog en promenad till skogen för att plocka några vitsippor med Inger och hunden. Mysigt värre och vi överraskade farmor med kaffe och kaka. Efter promenaden var jag helt slut så det blev soffläge tills Johan kom hem med lite filé att grilla.


Söndagen är fortfarande här och kalas väntas i Grillby kl. 14. Kusin Sara, moster och morbror fyller alla år i veckan så det blir smörgåstårta. Vi träffar släkten på mammas sida så sällan så vi brukar träffas på födelsedagar och det är en trevlig tradition som jag hoppas vi håller i.

0 kommentarer: