söndag 9 maj 2010

CRANBERRYTRIFLE

Funderar att bjuda på denna efterrätt vid något passande tillfälle. Jag testlagade den i går och den var grymt god. Jag gillar det syrliga med det söta.


6 portioner
12 tunna skivor sockerkaka
1 ½ del apelsinjuice
225 g frysta tranbär
½ dl lönnsirap
2 msk socker
2 dl citronyoghurt (typ Yoplait)
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde
2 nektariner grillade i skivor
rivet citronskal

  1. Vispa grädden. Rör ihop tranbär, socker och lönnsirap. (Spara några tranbär till garneringen.)
  2. Blanda citronyoghurten med den turkiska yoghurten.
  3. Placera en sockerkaksskiva i varje glas eller portionsskål. Dränk in varje skiva med 2 msk apelsinjuice. Fördela tranbären i glasen och täck med ett lager yoghurtblandning. Varva med ännu en sockerkaksskiva och toppa med den vispade grädden.
  4. Garnera med tranbär, grillade nektarinskivor och rivet citron

1 kommentarer:

Madelen sa...

Låter gott :)

KRAM